Yürek yakan yangınlar

ANTALYA - Antalya'nın Kaş ilçesinde devam eden ve şimdiye kadar yaklaşık 100 hektar alanın yok olduğu orman yangınının, kendiliğinden devrilen ve uzun süre yanabilme özelliğine sahip yaşlı ağaçlar nedeniyle birkaç gün sürebileceği bildirildi.

Orman Bölge Müdürü Ahmet Gedikağaoğlu, yangına henüz helikopterlerle müdahale edilebildiğini vurguladı. Yangına karadan müdahale edilecek ortamın oluşmadığını ifade eden Gedikağaoğlu, 20 arazöz, 4 dozer ve greyderle birlikte yaklaşık 250 kişilik kara ekibinin müdahale için bölgede hazır beklediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Alanın kuzey tarafında rüzgarın sürekli yön değiştirdiğini ve zaman zaman yangının vadinin eteklerinden yukarı doğru yöneldiğini dile getiren Gedikağaoğlu, söndürme çalışmalarının gece de süreceğini söyledi.

Gedikağaoğlu, yangının söndürülmesinin ardından alandaki ekolojik sistemin 2-3 sene içinde yerine oturacağını da sözlerine ekledi.

Kaş'ta önceki gece başlayan yangına yıldırım düşmesinin neden olduğu sanılıyor.

SELÇUK'TA DA 100 HEKTARLIK ALAN TAHRİP OLDU İzmir'in Selçuk ilçesinde çıkan ve rüzgarın yön değiştirmesiyle Kuşadası'na sıçrayan orman yangınında yaklaşık 100 hektarlık alanın tahrip olduğu bildirildi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kuşadası'na yaklaşık 6 kilometre mesafede devam eden yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Ekiplerin yangın söndürme çalışmasını sürdürdüğü, havanın kararması nedeniyle helikopterlerin çalışmasını durdurduğu kaydedildi.

Kuşadası'na bağlı Yeniköy ve Sultançiftliği köylerinin boşaltıldığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Yangın söndürme çalışmaları sürüyor.

BAKAN PEPE, İZMİR'E GELDİ Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Selçuk ve Kuşadası'nda devam eden orman yangınlarıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere İzmir'e geldi.