Yurt çocuklarından Çanakkale ziyareti

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yetiştirme yurdu ve çocuk evlerinde kalan öğrencileri tarihi...

Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, yetiştirme yurdu ve çocuk evlerinde kalan öğrencileri tarihi savaşın yaşandığı Çanakkale’ye götürdü.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Osman Çizmeci’nin nezaretinde her karışının şehit kanıyla sulandığı vatan toprağı Çanakkale’yi ziyaret eden öğrenciler, savaş hakkında geniş bilgiye sahip oldu. Öğrenciler, rehberler eşliğinde savaşın cereyan ettiği bölgeleri gezerek, dedelerinin nasıl bir mücadele verdiğini görme fırsatı buldu.

Osman Çizmeci, öğrencilere tarih bilinci aşılamak ve özgüvenlerini geliştirmek amacıyla düzenlenen gezide milli mücadelenin destanlaştığı yerleri, şehitlikleri, Nusret Mayın Gemisi ve Açık Hava Müzesi'ni gezdiklerini söyledi. Çanakkale savaş alanı ve şehitlikleri rehberler eşliğinde ziyaret eden çocukların Çanakkale’de yaşanan kahramanlıkları dinleyerek o günleri gözlerinde canlandırdıklarını belirten Çizmeci, “Bu vatan toprağını karış karış gezerek Çanakkale deniz ve kara savaşları hakkında rehberler tarafından bilgi alan gençlerimiz duygulu anlar yaşadı. Bu vatan topraklarının nasıl savunulduğunu ağlayarak dinleyen gençlerimiz her zaman bu vatana hizmet edeceklerini, atalarına layık olmaya çalışacaklarını ifade etti.” dedi. Çizmeci, gençlerin Çanakkale’de yaşananları ayrıntılı bir şekilde dinlemekten mutluluk duyduğunu belirterek, herkesin buraları görmeleri gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz