Yurt dışı kötü ama, BIST dimdik ayakta

Küresel piyasalardan pozitif yönde ayrışan Borsa İstanbul (BIST), güne hafif alımlarla yatay bir başlangıç yaptı.

Selçuk Altun - Mynet
Endeks, 119 puan artışla 84.517 puandan açıldı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 0,14 oranında değer kazandı. Dolarda işlemler 1.7970 TL seviyesinden geçiyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz indirimin ardından piyasaların küresel piyasalardaki sert düşüşlerden pozitif yönde ayrışması dikkat çekiyor.

Dün endeks yurt dışındaki sert düşüşlere karşın sınırlı bir düşüşle analistlerin kısa vadeli destek seviyesi olarak dikkati çektikleri 84.200 seviyesinin üzerinde kapanış yaptı. Analistler banka hisselerinde, kredi büyümesi baskısı olduğu için yükselişlerin sınırlı kaldığını, ancak Türkiye'nin ikinci bir kredi derecelendirme kuruluşundan daha yatırım yapılabilir notu alacağına yönelik beklentilerin de satış baskılarını azalttığını belirtiyor.

Reklam
Reklam

Bugün piyasalarda temkinli, haber akışına bağlı dalgalı bir seyir bekleniyor.

Teknik olarak bakıldığında BIST'de yukarı hareketin ivme kazanması için 84.500-85.200 aralığının hacimli olarak aşılması gerektiği belirtiliyor. Bu gerçekleşmediği sürece BIST’de 83.800-83.500 aralığında dengelenme çabaları izleyebiliriz.

Bankacılık hisselerine yükselişlerde gelen hacimli satışlar nedeniyle analistler bankacılık endeksinin yakından izlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Bugün Merkez Bankası tarafından açıklanacak haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında özellikle Avrupa tarafından gelecek haber ve açıklamaların takip edileceğini kaydediyor.

Piyasalar neleri takip edecek?
11.30 İngiltere, Mart ayı perakende satışlar
14.30 Türkiye, TCMB para ve banka istatistikleri
15.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları
17.00 ABD, Nisan ayı Philedelphia FED endeksi
17.00 ABD, Mart ayı CB öncü göstergeler endeksi

CANLI BORSAYI ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

[**Canlı borsa

](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS), [**](http://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/#ENDEKS)

Reklam
Reklam