Yurt dışı ziyaretleri 20 milyon euroluk iş teklifi getirdi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyelerinin geçtiğimiz ay Bulgaristan’a yaptığı...

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) üyelerinin geçtiğimiz ay Bulgaristan’a yaptığı iş gezisi meyvelerini vermeye başladı. Türk-Bulgar Ticaret Odası Burgas Yönetim Kurulu Başkanı Salih Şahin ve Genel Sekreteri Nedret Lütfi, TAGİD’e iadei ziyaretlerinde 20 milyon euroluk proje ile geldi. Şahin, projeyi TAGİD üyesi işadamlarının almasını istediklerini ifade etti.

Bulgaristan’a Türk yatırımlarının azlığından şikâyetçi olan Türk-Bulgar Ticaret Odası Burgaz Yönetim Kurulu Başkanı Salih Şahin, yatırımın tam zamanı olduğunu belirtti. Şahin, "Aksi halde Türk girişimciler çok şey kaçırır. İnşaat, enerji, emlak ve tarım sektörlerinde milyar dolarlık yatırım imkanları var. Bu alanlarda öncelikli olarak Türk yatırımcıları tercih ediliyor. Türk yatırımcılarının dünyanın her köşesinde milyarlarca dolarlık yatırımları var fakat Bulgaristan’da Türk girişimcilerin yatırımları yetersiz.’’ açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

TAGİD Yönetim Kurulu ve Türk-Bulgar Ticaret Odası tarafından mayıs ayı içerisinde Türk-Bulgar iş forumu yapılmasına karar verildi. Forumda görüşülecek sektörlerin inşaat, emlak, inşaat tedarik, demir-çelik ve tarım olması planlandı.

TAGİD Genel Sekreteri Nihat Biçer yaptığı açıklamada, ‘’Türk-Bulgar Ticaret Ddası ile sıkı bir dostluk içine girdik, bunu üyelerimizin ticaretini geliştirmek için kullanmak istiyoruz. Bu Bulgaristan olur, başka bir yer olur bizim için üyelerimizin kazanması önemli. Yurt dışı iş gezilerinde gördük ki Türk işadamlarına büyük bir güven var. Bu güvenin ticarete dönüştürülerek bölge ve ülke ekonomisine katkıda bulunması en büyük hedefimiz.” şeklinde konuştu.

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği’nin bölgede çok aktif bir dernek olduğunun dile getiren Şahin, ‘’Trakya Bölgesi Bulgaristan’a yakınlığının avantajını kullanmalıdır. Sizlere Türk Bulgar Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Bayram’ın selamını getirdik. Bölge işadamlarının, bu gibi derneklerin kıymetini bilmeleri gerekir.” ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: