Yurt Dışına Gönderilen Bayan Kursiyerler Cizre’ye Döndü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün (HEM) Hayat Boyu Öğrenme Programı “Leonardo Da Vinci...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün (HEM) Hayat Boyu Öğrenme Programı “Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi” kapsamında yurt dışına gönderdiği bayan kursiyerler Cizre’ye döndü.

Cizre Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Hayat Boyu Öğrenme Programı dahilinde hayata geçirdiği “Leonardo Da Vinci Hareketlilik Projesi” kapsamında dört ayrı guruptan oluşan toplam 60 bayan kursiyer farklı tarihlerde yurt dışına gönderildi. 15 kişiden oluşan iki gruptan biri Portekiz'e diğer gurup ise Litvanya’ya gitti. Cizre HEM’in Portekiz’e gönderdiği çocuk gelişimi kursiyerleri ve Litvanya’ya giden bilgisayar bölümü kursiyerleri bir haftalık stajın ardından Cizre’ye döndü. Cizre HEM Müdürü Lokman Ulus, "Bu proje mesleki eğitim almış kişilerin kendi alanları ile ilgili teknolojik bilgi ve donanımları edinmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla da katılımcıların Avrupa'ya hareketliliklerinin sağlanması için çalışılmaktadır. İlimiz ciddi bir işsiz insan kitlesine sahip iken aynı oranda nitelikli insan açığı olan bir şehirdir. Projeye katılan gençler bu sayede aldıkları mesleki eğitimleri pekiştirip, nitelikleri ve istihdam edilebilirliklerini artırmış olacaklardır. Kendi alanları ile ilgili gerekli teknik bilgi ve donanımlara sahip olup sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman olacaklardır. Dolayısıyla bu proje sektörün, nitelikli, çağın gereklerine göre hareket eden, son teknolojik donanımları kullanma yetisine sahip, daha üretken eleman ihtiyacını da karşılamış olacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Projenin sektöre olumlu katkılarda bulunmasını beklediklerini kaydeden Ulus, "Mesleki eğitim işgücü piyasalarının ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli eleman yetiştirmek için verilen eğitimdir. İş gücünün niteliğini yükseltmek ve ekonominin tüm sektörlerinde istihdam imkanlarını artırabilmek için mesleki eğitim sistemini geliştirmek bu çalışmaların ana amacıdır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: