Yurt Dışına Sevk Edilen Araçların Yüklerini Değiştirdikleri Iddiası

Gaziantep'te, gümrük idarelerinden transit olarak yurt dışına sevk edilen araçların yüklerini değiştirdikleri iddia edilen 8 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Gaziantep'te, gümrük idarelerinden transit olarak yurt dışına sevk edilen araçların yüklerini değiştirdikleri iddia edilen 8 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep Ticaret ve Endüstri Merkezi (GATEM) Kuruyemişçiler Sitesi'nde bir tıra, güvenlik halatı koparılarak yurt içine taşınmak üzere eşya yüklendiğini tespit etti.

Yapılan operasyonda, Mersin'den Gürbulak'a "Transit Rejimi" kapsamında sevk edilen eşya yüklü tıra cips türü eşya yüklendiği, araçtaki yükün transit belgeleriyle uyuşmadığı belirlendi.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili olarak eşya sahibi firmanın, ikinci bir aracı yükleyerek gümrükten geçirmeye çalıştığı, böylelikle "ilk aracın yüklemesinin yanlış yapıldığı" belirtilerek, gümrük çalışanlarının bu şekilde yanıltmaya çalıştığı tespit edildi.

Gaziantep, Mersin, Iğdır ve İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında ele geçen eşyalara ve araca el konulduğu, olayla ilgili 8 kişi hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: