Yurt Dışında Öğrenim Gören 11 Bin Öğrenciye Burs Ve Öğrenim Kredisi

Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, halen yurt dışında öğrenimine devam eden 11 bin 389 öğrenciye...

Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, halen yurt dışında öğrenimine devam eden 11 bin 389 öğrenciye burs ve öğrenim kredisi verildiğini belirtti. Albayrak, “2012-2013 öğretim döneminde ise 9 bin 274 öğrenci burs ve öğrenim kredisinden yararlanmak üzere müracaatta bulundu. Bunlardan 5 bin 697 öğrenci KKTC’de, 3 bin 577 öğrenci ise diğer ülkelerde öğrenim görüyor.” dedi

Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışında öğrenim görmekte olan Türk vatandaşı yüksek öğrenim öğrencilerine son iki yıldır burs ve öğrenim kredisi verildiğini hatırlattı. Albayrak, “2012-2013 öğretim döneminde kurumumuzdan burs ve öğrenim kredisi almak üzere müracaatta bulunan öğrencilerden 16 Kasım 2012 tarihine kadar istenen öğrenci belgesi ve öncelik belgesi teslim tarihi 26 Kasım 2012 tarihine kadar uzatılmıştır.” bilgisine yer verdi.

Reklam
Reklam

Açıklamaya göre, KKTC’de öğrenimini sürdüren öğrencilerin öğrenci belgeleri doğrudan öğretim kurumundan temin edileceğinden bu öğrencilerin varsa sadece öncelik durumlarını gösterir belgelerini göndermeleri gerekiyor. Öğrenciler belgelerini Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne posta ile gönderebileceği gibi elden de teslim edebilecek.

Yurtkur, halen yurt dışında öğrenimine devam eden 11 bin 389 öğrenciye burs ve öğrenim kredisi veriyor. Öğrencilerin aylık burs/kredi miktarları yurt içindeki burs/kredi miktarları esas alınarak öğrenim gördükleri ülkelerin satın alma gücü paritesine göre hesaplanıyor. 2012-2013 öğretim döneminde ise 9 bin 274 öğrencinin burs ve öğrenim kredisinden yararlanmak üzere müracaatı bulunuyor. Bunlardan 5 bin 697 öğrenci KKTC’de, 3 bin 577 öğrenci ise diğer ülkelerde öğrenim görüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz