Yurt genelinde 2 milyon ton süt fazlalığı, 8 aydır fiyat artışını engelliyor

Süt üreticilerinin zam beklentisi ekim ayına kaldı. Türkiye genelindeki 2 milyon süt fazlalığının sütün fiyatının...

Süt üreticilerinin zam beklentisi ekim ayına kaldı. Türkiye genelindeki 2 milyon süt fazlalığının sütün fiyatının artmasını engellediği belirtildi.
Manavgat Süt ve Süt Mamülleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, 1 Temmuz'da sütün litresinde yapılması gereken 5 kuruşluk zammın yapılmadığını açıkladı. Sütte 3 ayda bir zam yapıldığını ve yaz aylarında yoğun talep doğrultusunda bekledikleri fiyat artışının olmadığını belirten Ay, umutlarını 1 Ekim'e sakladıklarını kaydetti. Yıllık Türkiye'de ortalama 12 milyon ton sütün toplandığını belirten Ay, geçen yıl bu rakamın 14 milyon tona çıktığını söyledi.
Ay, şunları söyledi: "Sütte girdi maliyetleri artmasına rağmen süt fiyatları 8 aydır yerinde sayıyor. Yurt genelinde 2 milyon ton süt fazlalığı sütün zamlanmasına engel. 8 aydır sütün litresi 50 kuruş. Yemin çuvalı ise 40 lira sınırına dayandı. Şu anda litre su sütten pahalı. Sudan ucuz tabiri bu yıl yerini sütten ucuz diye aldı. Üreticinin dayanacak gücü kalmadı. Üretici emeğinin karşılığını alabilmesi için sütün litresi en az 80 kuruş olması gerekir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz