Yurt saldırısında yaralanan Fehmi Fidan’ın babası 'vefa yemeği' verdi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaklaşık bir ay önce PKK yandaşları tarafından Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'na...

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaklaşık bir ay önce PKK yandaşları tarafından Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'na yapılan molotoflu saldırıda ağır yaralanan imam hatip öğrencisi Fehmi Fidan’ın babası Ahmet Fidan, kendilerine destek verenlere 'vefa yemeği' verdi. Gürsu köyündeki öğle yemeğine Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Şükrü Budak, Okul Müdürü Mehmet Zahit Varol, Yurt Müdürü İsmail Polat, hastane yetkilileri ve öğretmenleri katıldı.
Fehmi Fidan’ın amcası Mahmut Fidan, Fehmi’ye, gerek sağlık gerekse diğer her türlü desteği veren doktor ve yurt hocalarına bir yemek düzenlediklerini söyledi. Kaymakam Mehmet Ali Sağlam’ı da davet ettiklerini belirten Fidan, Kaymakamın program yoğunluğundan dolayı yemek programına katılamadıklarını dile getirdi. Hastane doktorların, yurt ve okul hocaların yemek programına katıldıklarını ifade eden Mahmut Fidan, katılan herkese teşekkürlerini iletti.

Reklam
Reklam

“BU SALDIRI BİR FAŞİZİMDİR”
Gürsu köyünde verilen yemek programına katılan Cizre Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Sebğetullah Anmal, "Daha önce sağlığa bir saldırı yapılmıştı. Kesinlikle ne sağlık ve ne de eğitim kurumlarına yapılan bu saldırı zihniyetini ne insanlık kabul eder ne terörizm kabul eder, bu bir faşizmdir. Ama bu saldırı karşısında Allah Fehmi’ye kuvvet verdi, onu sağlığına kavuşturdu ve şu anda bizim aramızda. İnşallah bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bir grup PKK'lı 27 Mayıs akşam saatlerinde Cizre'deki imam-hatip liseli öğrencilerin kaldığı Özel Ufuk Erkek Öğrenci Yurdu'na molotoflarla saldırmış, yardım gelmemesi için de yolu kapatmıştı. Saldırı sonucu 3 öğrenci yaralanırken durumu ağır olan Fehmi Fidan, ambulans helikopterle Ankara'ya nakledilmişti. Yolu trafiğe kapatmaya çalışan PKK'lılar polisin tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmesi sonucu dağıtılabilmişti.

Fehmi Fidan, Ankara Dışkapı Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ambulans uçakla götürülmüştü. Ankara’da Başbakan ve birçok bakan Fehmi Fidan’ı hastane de ziyaret ederek ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulunmuştu.

Reklam
Reklam

Ankara’daki bir aylık tedavisi bittikten sonra taburcu olan Fehmi Fidan, Cizre’ye getirildi. Bir hafta önce getirilen Fehmi Fidan’ı Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, hastane yetkilileri, ailesi, yurt ve okul hocaları karşılamıştı. Cizre Devlet Hastanesi'ne nakledilen Fidan'a tıbbi kontroller yapıldıktan sonra Cizre Devlet Hastanesi'ne bağlı ambulansla Gürsu köyüne götürülmüştü.

Yanık sonrası tedavilerin devam ettirilmesi için Cizre Devlet Hastanesi tarafından Fehmi için getirtirilen medikal yanık gömleği Fehmi’ye Cizre’de ilk müdahaleyi yapan Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Ahmet Rencüzoğulları, Başhekim Doktor Mehmet Şükrü Budak ve Kalp ve Damar Cerrahi Doktoru Orhan Tezcan tarafından giydirilmişti. Doktorlar tarafından gömleğin nasıl kullanılacağı hakkında detaylı bir şekilde Fehmi ve babasına bilgiler verilmişti.

Şu anda köyde ailesi ile hayatına devam eden Fehmi Fidan, geçmişte yaşanan saldırıyı bir an önce unutmayı, geri kalan eğitim hayatını tamamlayıp bir meslek sahibi olmayı, vatanına ve milletine hizmet etmeyi istiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz