Yurt skandalında yeni gelişme! Erkek öğrencilere cinsel istismar...

İzmir’de Dikili ilçesinde bulunan bir yurtta hademe olarak çalışan Ö.F. isimli erkek şahıs, 7 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ö.F., bugün adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında yurt hakkında kapatma kararı verildi.

İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan özel bir erkek orta öğretim öğrenci yurdunda kalan 7 erkek öğrenci, yurt hademesi Ö.F..’nin kendilerine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Dikili Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma sonrası 7 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ö.F., gözaltına alındı. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PSİKOLOJİK DESTEK İÇİN EKİP GÖNDERİLDİ

Öte yandan, olayı haber alan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi idari soruşturma başlatırken, olayla ilgili müfettişlerin görevlendirildiği ve psikolojik destek için krizle mücadele ekiplerinin Dikili’ye yönlendirildiği ifade edildi.

Reklam
Reklam

YURT KAPATILDI

Yurt ile ilgili İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kapatma kararı verildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA/DHA

Anahtar Kelimeler: