Yurtdışı Türkler Başkanlığı '2013 Mali Destek Programları’nı Açıkladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, hazırladığı 2013 Yılı Mali Destek Programları'nı açıkladı. Projede, yurtdışında...

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, hazırladığı 2013 Yılı Mali Destek Programları'nı açıkladı. Projede, yurtdışında çocuklarına el konulan ailelerin yaşadığı sorunlar dolayısıyla gündeme gelen Gençlik Daireleri de ele alındı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, 2013 Yılı Mali Destek Programları’nı açıkladı. Dört başlık altında duyurulan Mali Destekler için başvurular 01 Kasım 2013 tarihine kadar yapılabilecek. Başkanlık bu süre içerisinde, “Uluslararası Öğrencilere Mesleki ve Akademik Rehberlik Mali Destek Programı”, “Yurtdışındaki Vatandaşlarımız İçin Eğitim Mali Destek Programı”, “STK Kapasite Geliştirme Mali Destek Programı” ve “Doğrudan Proje Desteği Mali Destek Programı” olmak üzere dört farklı başlık altında sunulan projeleri değerlendirecek. Başkanlık tarafından sağlanacak destekler, dönemsel olarak hazırlanan doğrudan proje desteği programı ya da çağrı programlarına bağlı veriliyor.

Reklam
Reklam

Yurtdışında çocuklarına el konulan ailelerin yaşadığı sorunlar dolayısıyla gündeme gelen Gençlik Daireleri de proje kapsamına alındı. Bu kapsamda, yurtdışında yaşayan Türk ailelerin yapısının güçlendirilmesi ve Gençlik Daireleri ile ilgili farkındalığın artırılması, hedef kitlenin Türkiye ile kültürel ve sosyal bağlarını güçlendirecek kültürel işbirliği ve değişim programları uygulanması gibi konularda çalışma yapacak kuruluşlara destek verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: