YURTKUR Bolu Bölge Müdür Vekili Çilkara:

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Bolu Bölge Müdür Vekili Şerafettin Çilkara, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve bağlı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Bolu Bölge Müdür Vekili Şerafettin Çilkara, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve bağlı ilçelerdeki 16 yurt müdürlüğünde 8 bin 476 kız, 7 bin 5 erkek olmak üzere 15 bin 481 öğrenciye barınma hizmeti verildiğini söyledi.

Çilkara, müdürlükte düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının yüksek öğrenime devam eden öğrencilerin çağın gereklerine uygun, modern ortamlarda, huzur ve güven içinde barındırılması, sosyal, kültürel ve sportif yönden gelişimleri için gerekli hizmetlerin yerine getirilmesi olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Çilkara, "Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve bağlı ilçelerdeki 16 yurt müdürlüğünde 8 bin 476 kız, 7 bin 5 erkek olmak üzere 15 bin 481 öğrenciye barınma hizmeti verilmektedir. Bolu merkezindeki Abant, Gölköy ve Köroğlu müdürlüklerinde öğrenci sayısı bin 588 kız, bin 316 erkek olmak üzere 2 bin 904 olup, bu dönemde alınacak öğrencisi sayısı ise 804'tür" dedi.

Çilkara, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydederek, "Bölge müdürlüğümüz bünyesinde 3 yeni yurt hizmete girecek ve 9 adet yurdun yapımı da yatırım programına alındı. Bu projeler için arsa temin edildi ve uygulama safhasına geçildi. Bolu merkezde yapılması programlanan 774 yatak kapasiteli yurt inşaatının ihalesi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapıldı. Ayrıca kiralama ve satın alma çalışmaları da devam ediyor" diye konuştu.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: