Yurtkur: Şehit çocuğuna burs tahsis işlemleri başlatıldı

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, şehit çocuğuna burs verilmediği haberleriyle ilgili gerekli incelemenin...

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, şehit çocuğuna burs verilmediği haberleriyle ilgili gerekli incelemenin yapıldığına dikkat çekerek, şehit çocuğuna burs tahsisi için gerekli çalışmaların başlatıldığını bildirdi.
Yurtkur'dan Genel Müdür Albayrak imzasıyla yapılan açıklamada, çeşitli basın kuruluşlarında şehit çocuğuna burs verilmediği haberleriyle ilgili açıklama yapılması ihtiyacı duyulduğu belirtildi.
Açıklamada, "Yapılan incelemelerde öğrencinin 2007–2008 öğretim yılında kurumumuzdan burs ve öğrenim kredisi almak için müracaatta bulunduğu fakat şehit çocuğu olduğunu beyan etmediği, anne ve babasını boşanmış olarak kodladığı görülmüştür. Bu sebeple kendisine öğrenim kredisi tahsisi yapıldığı ancak kredi taahhüt senedini göndermediği tespit edilmiştir. Ayrıca 2010–2011 öğretim yılında da kuruma müracaatı sırasında devam ettiği öğretim kurumundan başarısızlığa bağlı iki yıl sınıf kaybı bildirilmesi sebebiyle tahsis yapılamadığı anlaşılmıştır. Haber dikkate alınarak öğrencimize burs tahsisi için gerekli işlemler başlatılmıştır." denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz