Yurtman'dan öğretmenler günü mesajı

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman yaptığı açıklamada "Yeryüzünün bütün uluslarının en başta gelen ortak dileği, daha mutlu, daha aydınlık bir geleceğe kavuşmaktır. Milletlerin bu amaca ulaşabilmesinin tek yolu “eğitim-öğretim”dir. Bilindiği gibi devlet, eğitim ve öğretim görevini yürütme işini öğretmenlere vermiştir. Mustafa Kemal Atatürk, “Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!” diyerek öğretmenlere olan güvenini en etkili şekilde ifade etmiştir" dedi.

Yurtman açıklamasını şöyle sürdürdü ;

Reklam
Reklam

“Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır” sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır. Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi yeniden kuşanmalıyız.

Karşı karşıya kalacağımız bütün durum ve şartları aşarak ruhumuzu her şartta diri kılarak başarıya ulaşabiliriz.

Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum” sözü öğretmenlik mesleğinin ne kadar değerli ve kutsal olduğunun en özde ifadesidir. Bir harf uğruna kırk yıl köle olabilmenin, bir ilim öğrenmek adına neleri feda etmenin ve neleri kazanmanın öncüsü olduğunu tahayyül etmemiz imkânsızdır.

Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte erdem ve bilgeliktir.

Değerli arkadaşlarım, biliniz ki geleceğin cumhurbaşkanları, başbakanları, bilim adamları, sanatçıları sizin sınıflarınızdan çıkacaktır.

Reklam
Reklam

Biliyorum ki; yıpratıcı, yorucu ve sorumluluğu ağır bir iş icra ediyorsunuz. Ancak şartlar ne olursa olsun, sizden bu ülkenin geleceğini inşa ettiğinizi unutmadan görev yapmanızı, her öğrenciye bir değer olarak bakmanızı, sınıfınızdaki farklılıkları bir zenginlik olarak görmenizi, tek tip ve birbirinin kopyası öğrenciler yerine, çağın ruhunu okuyabilen ve analitik düşünmeyi davranış haline getirmiş, milli ve manevi değerlerine bağlı ve bu değerleri evrensel değerler haline getirmiş, kendisine güvenen bir nesil yetiştirmenizi, milletimiz adına istemekteyiz.

Gelecek günlerin bugünlerden daha güzel olması temennisiyle, aramıza yeni katılan genç meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyor, başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden ve görevleri sırasında şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle, mesleğe ömür vererek emekli olmuş öğretmenlerimizi şükranla anarken, çocuklarımızın geleceği için fedakârca çalışan tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü” nü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: