Yurtta 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta törenlerle kutlanıyor.

19 Mayıs Bayramı'nda kutlamaların ilk adresi Anıtkabir her yıl olduğu gibi bu yıl da Anıtkabir oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve beraberindeki gençler aslanlı yolda yürüdü. Mozoleye çelenk koyulması ve saygı duruşunun ardından Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençler Atatürk ün mozolesine çiçek bıraktı.

Gençlerin Aslanlı Yol'da başlayan yürüyüşü Anıtkabir hemen yanındaki Anıttepe Spor Kompleksi'ne kadar devam etti.

Yurtdışından gelen gençlerin yanı sıra çeşitli spor branşlarının üyesi gençler de gösteriler yaptı.

Reklam
Reklam

İSTANBUL'DA HALK KOŞUSU

İstanbul'da 19 Mayıs kutlamaları kapsamında, Beşiktaş Belediyesi tarafından "Bağımsızlık İçin İlk Adım Halk Koşusu" düzenlendi. Kadıköy'de, İskele Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na, CHP, MHP, İşçi Partisi, Kadıköy Belediye Başkanlığı, Kadın Adayları Destekleme Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Emekli Öğretmenler Derneği'nin de aralarında bulunduğu 34 kuruluş çelenk sundu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

SAMSUN'DA KUTLAMALAR

İzmir'de Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalar da Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Kutlamaların en coşkulusu ise Samsun'da gerçekleştiriliyor. Samsun'da Atatürk'ün Samsun'a gelişini sembolize eden bayrak, Kurtuluş Yolu'ndaki Bandırma Vapuru'nun simgesi iskeleden karaya çıkarıldı. İlk tören Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Samsun Sanat Tiyatrosu oyuncularının, Atatürk ile 18 silah arkadaşının heykellerinin de yer aldığı alanda 19 Mayıs 1919'daki karaya çıkışı canlandırmalarının ardından, bir deniz subayı, iki deniz eri tarafından taşınan Atatürk'ü sembolize eden bayrak, karaya çıkarıldı.

Reklam
Reklam