“Yurtta barış, dünyada barış”

İstek'ten Suriye iç savaşı ve seçim sürecine ufuk turu.

Gündemin sık sık değişmesi, üstelik ortaya çıkan soru işaretlerinin havada kalarak güncelliğini yitirmesi adeta ezber bozuyor.

İçerde ve dışarda esen barış rüzgârlarından artık esinti kalmadığı gibi kan gövdeyi götüren çatışma ortamları dinmek te bilmiyor. Başımızı çevirdiğimizde Suriye’den gelen vahşet manzaraları, buna kardeş kavgası demek çok doğru olacak! Diğer yanda tam olarak nelerin olduğunu bilemediğimiz Hakkâri gerçeği düşündürdüğü kadar kaygı vermekte.

Aslında çözümün adresi belli; Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış” sözlerinin çizdiği ufuk çizgisinin gereğini yapmak; çatıştıran değil, barıştıran bir siyaset anlayışı içerisinde olmak gerekiyor.

Reklam
Reklam

Kentimizde barışın ve kardeşliğin yaşaması için herkese büyük görevler düşmektedir. Şunu unutmamak gerekiyor: Mersin, hem Suriye’nin hem de güneydoğu da akan kanların sıcaklığını yakından hisseden bir kent. Türkiye’nin bir mozaiği olmasından kaynaklı avantajları olduğu kadar sıkıntıları da var. Bölgemizde gelişen olayların kentimize etkilerine karşın dikkatli olmak ve sağduyuyu elden bırakmamamız şarttır.

Suriye ve güneydoğuda akan kanlara rağmen “kardeşlik kenti” geleneğini sürdüren Mersin, yurtta barışın kalelerinden birisi görünümünde. Hızla gelişen ve refah seviyesi artan kentin 2013 Akdeniz Oyunları adeta lokomotifi oldu. Oyunların ruhu şimdiden barış ortamının korunması adına önemli destek gücü vermekte.

Öte yandan Mersin’de hizmet görevi üstlenmiş arzulu bir yönetim kadrosu var. Bunların arasına Ekonomi Bakanı Yardımcısı Mustafa Sever’de sahaya inerek katıldı. O da bugünden ilimizi köşe bucak gezerek, Bakan Çağlayan adına sorunları tespit ediyor ve çözüme kavuşturmanın mücadelesini veriyor. Görevinde çok istekli ve özverili görünen Sever için Ak Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak dedikodular çıkmaya başladı bile. Bu arada siyasi kulislerin gündeminde, Ak Parti’nin olası adayları arasında Vali Güzeloğlu ve İl Başkanı Salt’ta var. Vali Güzeloğlu’nun dönemi tarihi olaylarla anılacağı bugünden belli; Mersin İdmanyurdu, 2013 Akdeniz Oyunları, spor tesisleri, Akdeniz sahil Yolu Projesi, Çukurova havalimanı, Kazanlı- Seyhan Turizm Projesi ve daha birçok yenilik onun döneminde hayat buldu. Bir zamanlar Mersin’e damgasını vuran efsane Vali Gür ile aynı kefeye koyanlar ne kadar haklı bilemem ama Güzeloğlu’nun ismi siyasi kulislerde hep olacağa benziyor.

Reklam
Reklam

Bu arada bu kez hiçbir parti için saha boş değil; çünkü üç partinin de at başı çıkış yapacağı bir yerel seçimlere tanıklık edeceğiz. Bu yarışta partiler kadar isimlerde yarışacak. Her parti en güvendiği ismi seçim arenasına sürecek. Bu kez çok güçlü isimler siyaset arenasında yerini alacak.

Mersin’de CHP’ adaylık noktasında sessizliğini korurken adaylık mücadelenin bir ayağı her zaman olduğu gibi Özcan ve diğer adayı da bu kez Sağlar olacağına benziyor. Suriye, Hakkari, Şemdilli olayları derken MHP Mersin’de adeta zirve yapmaya başladı. Teşkilatların verimsizliğine rağmen bu yükselişin arkasında dış ve içteki gelişmelerin payı çok büyük oluyor. Bu arada milliyetçi kesim bu gelişmeler ışığı altında umudunu arttırmış görünüyor. MHP’nin tabanından Behiç Çelik sesleri yükselirken, sınırları il geneline yayılan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin emin ve donanımlı ellerde olması isteniyor.

En önemlisi; siyasi partilerin demokrasinin gereklerini yerine getirerek tabanın sesine kulak vermeleridir. Her alanda Demokrasinin gelişmesi, “Yurtta barış dünya da barış” ilkesine hizmet edecektir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz