Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun kuzeybatı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in batısı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar; kuzey ve batı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta, yurdun iç ve kuzeybatı kesimleri ile Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak esecek. Yüksek hava sıcaklıkları sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlar ve muhtemel orman yangınlarına karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Marmara ile Karadeniz parçalı bulutlu, Batı Karadeniz'in batısı sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek. Görüş uzaklığı 10 kilometre yağış alan denizlerimizde yağış anında 2 ila 4 kilometre dolayında olacak.

Rüzgar: Batı Karadeniz ve Ege'de Yıldız ve Karayel, Doğu Karadeniz'de Günbatısı ve Karayel, Marmara'da Yıldız ve Poyraz, Akdeniz'de Günbatısı ve Lodos 2 ila 4 Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de zaman zaman 5, Güney Ege'de 6 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği; 0,5 metre ila 1,5 metre, Batı Karadeniz ve Ege'de yer yer 2,0 metre Güney Ege'de 2,5metre dolayında olacak.
Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle;

Ankara: Az bulutlu ve açık 36
İstanbul: Parçalı bulutlu 28
İzmir: Az bulutlu ve açık 32
Samsun: Parçalı az bulutlu 27
Erzurum: Parçalı az bulutlu 32
Diyarbakır: Açık 41
Adana: Az bulutlu ve açık 33
Antalya: Az bulutlu ve açık 30
Trabzon: Parçalı bulutlu 28
Hatay: Az bulutlu ve açık 32
Girne: Az bulutlu ve açık 33
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı bulutlu 29 derece.

Reklam
Reklam