Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Yurdun kuzeybatı kesimleri ile öğle saatlerinden itibaren iç kesimleri parçalı çok bulutlu, Trakya, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Çanakkale, Bilecik, Bolu, Kastamonu, Çorum ve Kırıkkale çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; hava sıcaklığı yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve doğu, diğer yerlerde ise kuzey ve batı yönlerden hafif orta kuvvette esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde Hava: Fırtına beklenmiyor. Kuzey Ege, Marmara ile zamanla Batı Karadeniz parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneybatısı sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz ise az bulutlu ve açık geçecek.
Görüş uzaklığı: 10 km dolayında olacak.

Rüzgar: Doğu Karadeniz'de 'gündoğusu ve keşişleme', Güney Ege'de 'yıldız ve karayel', Akdeniz'de 'günbatısı ve lodos', diğer denizlerimizde 'yıldız ve poyraz' 2 ila 4, Batı Karadeniz, Marmara ve Güney Ege'de ise yer yer 5 kuvvetinde esecek.
Dalga yüksekliği: 0.5 ila 1.5 m, Güney Ege'de öğleden sonra 2.0 m dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve öğleden sonra parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinde çevreleri kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı 32
İstanbul: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 28
İzmir: Az bulutlu ve zamanla parçalı çok bulutlu 34
Samsun: Az bulutlu ve açık 26
Erzurum: Az bulutlu 24
Diyarbakır: Açık 36
Adana: Açık 34
Antalya: Açık 29
Trabzon: Az bulutlu ve açık 23
Hatay: Açık 32
Girne: Açık 36
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 28 derece.

Reklam
Reklam