Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün bütün bölgelerimiz parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; yağışlar, Marmara'nın güneyi ile Batı Karadeniz'de yer yer etkili olacak. Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde ise artacak. Rüzgar güney ve batı, yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde Hava: Fırtına beklenmiyor. Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz ise parçalı bulutlu geçecek. Görüş uzaklığı 10 km yağış anında 3-5 km dolayında olacak.

Rüzgar: Marmara ve Akdeniz'de Kıble ve Lodos, Marmara'da zamanla Karayel, Karadeniz'de Gündoğusu ve Keşişleme, Doğu Karadeniz'de zamanla Poyraz, Ege'de Günbatısı ve Lodos 2 ila 4, Ege ve Karadeniz'de 3 ila 5, zamanla Batı Akdeniz'de 4 ila 6 kuvvetinde esecek.
Dalga yüksekliği: 0.5 m ila 1.5 m zamanla Batı Akdeniz ile Ege açıklarında 2.0 m dolayında olacak.
Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
İstanbul: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 17
İzmir: Parçalı bulutlu 24
Samsun: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 21
Erzurum: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 15
Diyarbakır: Parçalı az bulutlu 24
Adana: Parçalı bulutlu 27
Antalya: Parçalı bulutlu 24
Trabzon: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 20
Hatay: Parçalı bulutlu 27
Girne: Parçalı bulutlu 29
Gökçeada ve Bozcada: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 19 derece.

Reklam
Reklam