Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı ve Orta Karadeniz yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz'de yer yer etkili olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığı yurdun kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere, yurdun batı kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, yurdun batı kesimlerinde kuzey ve batı, doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde yer yer kuvvetlice esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde Hava: Batı Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar, öğle saatlerinden itibaren de açıklarında fırtına bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz parçalı yer yer çok bulutlu ve sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz ise parçalı ve az bulutlu geçecek.

Görüş Uzaklığı: 10 km, yağış alan denizlerimizde yağış anında 3 ila 5 km dolayında olacak.

Rüzgar: Karadeniz ve Marmara'da "günbatısı ve karayel", Ege'de "yıldız ve karayel", Akdeniz'de "günbatısı ve lodos" 3 ila 5, ilk saatlerde Marmara'da 6, Batı Karadeniz'de 7, öğleden itibaren açıklarında 8 kuvvetinde esecek.

Dalga Yüksekliği: 1.0 ila 1.5 m, Ege'de 2.0 m, Batı Karadeniz'de 2.5 ila 3.0 m, açıklarında yer yer 3.5 dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
İzmir: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, öğleden sonra parçalı bulutlu 34
Samsun: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 26
Erzurum: Parçalı bulutlu 29
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 39
Adana: Az bulutlu ve açık 34
Antalya: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı bulutlu 32
Trabzon: Parçalı bulutlu 29
Hatay: Az bulutlu ve açık 33
Girne: Az bulutlu ve açık 32
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı bulutlu 28 derece.

Reklam
Reklam