Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Kars- Ardahan çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; hava sıcaklığı yurdun doğu kesimlerinde değişmeyecek, diğer yerlerde artacak. Rüzgar Marmara'da kuzey ve doğu, diğer yerlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Marmara ve Karadeniz parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek. Görüş uzaklığı 10 km, yağış alan yerlerde yağış anında 2-4 km dolayında olacak.
Rüzgar: Doğu Karadeniz'de Yıldız ve Karayel, Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de Gündoğusu ve Poyraz, Güney Ege'de Kıble ve Keşişleme, Akdeniz'de Günbatısı ve Lodostan 2 ila 4 Batı Karadeniz'de yer yer 5 kuvvetinde esecek.

Dalga yüksekliği: 0,5 ila 1,0m. Batı Karadeniz'de yer yer 1,5m. dolayında olacak.

Ankara: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 24
İstanbul: Parçalı bulutlu 21
İzmir: Az bulutlu 28
Samsun: Parçalı bulutlu 21
Erzurum: Parçalı bulutlu 20
Diyarbakır: Az bulutlu 31
Adana: Az bulutlu ve açık 29
Antalya: Az bulutlu ve açık 26
Trabzon: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 20
Hatay: Az bulutlu ve açık 28
Girne:Az bulutlu ve açık 28
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı bulutlu 24 derece.