Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Yurdun kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile sabah saatlerinde Ankara çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığı yurdun iç kesimlerinde biraz azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.
Denizlerimizde Hava: Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Marmara'nın doğusu ile Karadeniz parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek.

Reklam
Reklam

Görüş Uzaklığı: 10 km, yağış alan denizlerimizde yağış anında 3 ila 5 km dolayında olacak.
Rüzgar: Doğu Karadeniz'in doğusunda günbatısı ve karayel, batısı ile Batı Karadeniz, Marmara, Kuzey Ege'de yıldız ve poyraz, Güney Ege'de yıldız ve karayel, Batı Akdeniz'de gündoğusu ve keşişleme, Doğu Akdeniz'de gündoğusu ve poyrazdan Akdeniz ile Doğu Karadeniz'de 2 ila 4, Batı Karadeniz ve Marmara'da 3 ila 5, Ege'de 4 ila 6, güneyinde yer yer 7 kuvvetinde esecek.
Dalga Yüksekliği: 0.5 m ila 1.5 m, Ege ve Batı Karadeniz'de 2.0 m, Güney Ege açıklarında yer yer 3.0 m dolayında olacak.

Bazı illerin hava durumu ile günün en yüksek hava sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bir ara sağanak yağışlı 20
İstanbul: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı 21
İzmir: Az bulutlu ve açık 26
Samsun: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 19
Erzurum: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 15
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 28
Adana: Parçalı bulutlu 30
Antalya: Az bulutlu ve açık 31
Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 20
Hatay: Parçalı bulutlu 29
Girne: Az bulutlu ve açık 29
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı ve az bulutlu 23 derece.

Reklam
Reklam