Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Yurdun kuzeybatı kesimleriyle zamanla iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; hava sıcaklığı Trakya ile batı bölgelerimizin iç kesimlerinde biraz azalacak, diğer yerlerde hissedilir derecede (3 ila 5 derece) artacak. Rüzgar, güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde Hava: Fırtına beklenmiyor. Marmara, Batı Karadeniz ile bu sabah ilk saatlerde Kuzey Ege parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek.

Görüş uzaklığı 10 km, yağış alan denizlerimizde yağış anında 2 ila 4 km dolayında olacak

Rüzgar: Karadeniz'de gündoğusu ve poyraz, zaman zaman keşişleme, Marmara ve Kuzey Ege'de gündoğusu ve poyraz, Güney Ege'de kıble ve keşişleme, Batı Akdeniz'de günbatısı ve lodos, Doğu Akdeniz'de değişik yönlerden 2 ila 4, Karadeniz, Marmara ve Ege'de yer yer 5 kuvvetinde esecek.
Dalga yüksekliği: 0.5 ila 1.5 m dolayında olacak.

Bazı illerimizde günün en yüksek sıcaklıkları şöyle:
Ankara: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu akşam saatlerinde çevreleri yer yer kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, 28
İstanbul: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 24
İzmir: Sabah saatlerinde çok bulutlu, öğleden sonra parçalı bulutlu 31
Samsun: Az bulutlu, akşam saatlerinde parçalı bulutlu 25
Erzurum: Parçalı bulutlu 23
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 33
Adana: Az bulutlu ve açık 32
Antalya: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı çok bulutlu 26
Trabzon: parçalı ve az bulutlu 25
Hatay: Az bulutlu ve açık 30
Girne:Az bulutlu ve açık 30
Gökçeada ve Bozcaada: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 24 derece

Reklam
Reklam