Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Güney Ege kıyıları parçalı, yer yer çok bulutlu, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu kesimlerinde biraz artacak. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, kuzey ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer kuvvetlice esecek.

Denizlerimizde Hava: Ege'de fırtınamsı rüzgar, Orta ve Güney Ege açıklarında fırtına bekleniyor. Doğu Karadeniz parçalı bulutlu, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek.
Görüş Uzaklığı: 10 km dolayında olacak.
Rüzgar: Batı Karadeniz'de 'günbatısı ve lodos', Doğu Karadeniz, Marmara ile Kuzey Ege'de 'yıldız ve poyraz', Güney Ege'de 'yıldız ve karayel', Akdeniz'de 'günbatısı ve karayel'den 3 ila 5, Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de 6, Orta ve Güney Ege açıklarında yer yer 7 ila 8 kuvvetinde esecek.
Dalga Yüksekliği: 0.5 ila 1.5 m, Batı Karadeniz ile Marmara'da 2, Kuzey Ege'de 2.5 m, Orta ve Güney Ege açıklarında 3.0 m dolayında olacak.

Reklam
Reklam

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Az bulutlu ve açık 33
İstanbul: Az bulutlu ve açık (poyraz yer yer kuvvetlice esecek) 29
İzmir: Az bulutlu ve açık (poyraz yer yer kuvvetlice esecek) 35
Samsun: Parçalı az bulutlu 27
Erzurum: Parçalı çok bulutlu 28
Diyarbakır: Açık 40
Adana: Açık 40
Antalya: Açık 38
Trabzon: Parçalı çok bulutlu 26
Hatay: Açık 37
Girne: Açık 35
Gökçeada ve Bozcaada: Az bulutlu ve açık (poyraz kuvvetlice esecek) 31 derece.