Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun doğu esimleri ile öğle saatlerinden sonra Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kahramanmaraş, Samsun, Kastamonu ve Sivas çevreleri sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; hava sıcaklığı yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak. Diğer yerlerde biraz artacak. Rüzgar, güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Zamanla Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Doğu Karadeniz ile zamanla Ege ve Batı Akdeniz parçalı ve çok bulutlu, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek. Görüş uzaklığı 10 km. dolayında olacak.

Rüzgar: Karadeniz ve Güney Ege'de Kıble ve Keşişleme, Marmara ile Kuzey Ege'de Kıble ve Lodos, Akdeniz'de Günbatısı ve Lodos zamanla Güney Ege ve Akdeniz'de Gündoğusu ve Poyrazdan 2 ila 4 yer yer 5, zamanla Güney Ege ve Doğu ve Doğu Akdeniz'de 6, Batı Akdeniz'de 7 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,5m. ila 1,5m. Güney Ege ve Akdeniz'de zamanla 2,5m. dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava sıcaklığı ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle; Ankara: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı bulutlu 26
İstanbul: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı bulutlu 24
İzmir: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı bulutlu 29
Samsun: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 22
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 17
Diyarbakır: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 27
Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu 27
Hatay: Parçalı zamanla çok bulutlu 27
Antalya:Az bulutlu, öğleden sonra parçalı bulutlu 25
Trabzon: Parçalı zamanla çok bulutlu 21
Girne: Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu 30
Gökçeada ve Bozcaada: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı bulutlu 22 derece.

Reklam
Reklam