Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Yurdun kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu geçecek. Yağışlar Batı ve Doğu Karadeniz'de yer yer etkili olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere tüm yurtta azalacak. Rüzgar kuzey ve doğu, yurdun doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden orta, yer yer kuvvetli, batı kesimlerinde ise poyrazdan kısa süreli fırtına şeklinde esecek.
Denizlerimizde Hava: Güney Ege ile ilk saatlerde Batı Karadeniz'de fırtına, Kuzey Ege, ilk saatlerde Marmara ile sonraları Batı ve Doğu Karadeniz'in batısında fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Karadeniz ile Doğu Akdeniz parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz ise parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışlar özellikle Karadeniz'de kuvvetli rüzgarla birlikte yer yer etkili olacak.

Reklam
Reklam

Görüş Uzaklığı: 10 km, yağış anında 2 ila 4 km dolayında olacak.
Rüzgar: Doğu Karadeniz ile Batı Akdeniz'de "günbatısı ve karayel", Doğu Akdeniz'de "günbatısı ve lodos", Batı Karadeniz ile Güney Ege'de "yıldız ve karayel", Marmara ve Kuzey Ege'de "yıldız ve poyraz"dan Akdeniz'de 2 ila 4, Doğu Karadeniz ile Marmara'da 4 ila 6, ilk saatlerde Marmara ile zamanla Batı Karadeniz'in batısında 7, Batı Karadeniz ve Ege'de 5 ila 7, Güney Ege ile ilk saatlerde Batı Karadeniz'de 8 kuvvetinde esecek.
Dalga Yüksekliği: 1.0 m ila 2.0 m, yer yer 3.0, Batı Karadeniz ile Güney Ege'de 3.5 m ila 4.5 m dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı 18
İstanbul: Kuvvetli poyrazla birlikte sağanak yağışlı 20
İzmir: Parçalı az bulutlu, poyraz yer yer etkili esecek 25
Samsun: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı 21
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Diyarbakır: Parçalı az bulutlu 33
Adana: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Antalya: Parçalı az bulutlu 30
Trabzon: Yer yer etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
Hatay: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Girne: Parçalı az bulutlu 30
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı bulutlu, poyraz yer yer etkili esecek, 21 derece.

Reklam
Reklam