Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleriyle akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişliklik olmayacak. Rüzgar kuzey ve batı, doğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde Hava: Fırtına beklenmiyor. Kuzey Ege, Marmara ve Karadeniz parçalı bulutlu, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek.

Görüş Uzaklığı: 10 km dolayında olacak.

Rüzgar: Marmara ve Batı Karadeniz'de "gündoğusu ve poyraz", Kuzey Ege'de "yıldız ve poyraz", Güney Ege'de "yıldız ve karayel", Akdeniz'de "günbatısı ve lodos, gece karayel", Doğu Karadeniz'de "yıldız ve karayel, zaman zaman poyraz" 2 ila 4, Kuzey Ege'de yer yer 5 kuvvetinde esecek.

Dalga Yüksekliği: 0.5 ila 1.5 m dolayında olacak

Bazı illerimizde günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle olacak:

Ankara: Az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde çevreleri kısa süreli gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İstanbul: Parçalı, kuzey ve doğu kesimleri çok bulutlu 26

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

Samsun: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 25

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 25

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Az bulutlu ve açık 35

Antalya: Az bulutlu ve açık 30

Trabzon: Parçalı az bulutlu 24

Reklam
Reklam

Hatay: Az bulutlu ve açık 35

Girne: Az bulutlu ve açık 32

Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı bulutlu 26 derece.