Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in batısı ile Doğu Anadolu'nun batısı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; yağışlar Orta ve Doğu Karadeniz'de yer yer etkili olacak. Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde artacak. Rüzgar; güney ve batı, yurdun batı kesimlerinde zamanla kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Marmara ile Karadeniz sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz parçalı ve az bulutlu geçecek.

Rüzgar: Doğu Karadeniz ile Doğu Akdeniz'de Gündoğusu ve Poyraz, Marmara ve Batı Karadeniz'de Yıldız ve Poyraz, Ege ve Batı Akdeniz'de Günbatısı ve Karayelden Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de 2 ila 4 yer yer 5, Güney Ege ve Akdeniz'de 3 ila 5 yer yer 6 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,5 ila 1,5m. , yer yer 2,0m. , Güney Ege ve Akdeniz açıklarında 2,5m. dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle;

Ankara: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 22
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı 20
İzmir: Parçalı bulutlu 26
Samsun : Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 23
Erzurum: Parçalı bulutlu 22
Diyarbakır : Parçalı bulutlu 30
Adana: Parçalı bulutlu 30
Hatay: Parçalı bulutlu 30
Antalya: Parçalı bulutlu 28
Trabzon: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 22
Girne: Parçalı az bulutlu 30
Gökçeada ve Bozcaada : Çok bulutlu ve sağanak yağışlı 20 derece.

Reklam
Reklam