Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun batı kesimleri parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu ile Kars ve Ardahan çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; hava sıcaklığı, yurdun batı kesimlerinde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar; Marmara ve Karadeniz'de kuzey ve doğu, diğer yerlerde kuzey ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yurdun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Karadeniz parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusu sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek. Görüş uzaklığı 10 km Doğu Karadeniz'de yağış anında 3 ila 5 km dolayında olacak.

Rüzgar: Batı Karadeniz'de Günbatısı ve Lodos, Marmara ve Kuzey Ege'de Yıldız ve Poyraz, Doğu Karadeniz'de Günbatısı ve Karayel, Güney Ege ve Akdeniz'de Yıldız ve Karayel 3 ila 5, Güney Ege'de günün ilk yarısında 6 kuvvetinde esecek.
Dalga yüksekliği: 1,0 ila 2,0m. Güney Ege açıklarında 2,5m. dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle;

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 23
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 24
İzmir: Az bulutlu ve açık 32
Samsun: Parçalı bulutlu 22
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 18
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 30
Adana: Az bulutlu ve açık 32
Antalya: Az bulutlu ve açık 33
Trabzon: Sabah saatlerinde çok bulutlu ve sağanak yağışlı, öğleden sonra parçalı bulutlu 20
Hatay: Az bulutlu ve açık 29
Girne: Az bulutlu ve açık 32
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı ve az bulutlu 27 derece.

Reklam
Reklam