Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Antalya, Gaziantep ve Adıyaman çevreleri yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; yağışlar, Marmara, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda etkili olmak üzere, sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde olacak. Hava sıcaklığı, yurdun iç kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere tüm yurtta 4 ila 6 derece azalacak. Rüzgar; yurdun iç ve batı kesimlerinde kuzey ve batı, doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek. Yetkililer, etkili yağış uyarısında bulundu. Marmara, Batı Karadeniz ile İç Anadolu'nun doğusunda görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların etkili olması beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Güney Ege açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz ile Doğu Akdeniz çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Güney Ege parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar, Marmara ve Batı Karadeniz'de yer yer etkili olacak. Görüş uzaklığı 10 km. yağış alan denizlerimizde yağış anında 2 ila 4 km dolayında olacak.

Rüzgar: Batı Akdeniz'de Günbatısı ve Karayel, Doğu Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de Günbatısı ve Lodos, Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de Yıldız ve Karayelden 2 ila 4 yer yer 5, Batı Akdeniz açıklarında 6, Güney Ege açıklarında yer yer 6 ila 7 kuvvetinde esecek.
Dalga yüksekliği: 0,5 ila 1,5m. Batı Akdeniz açıklarında 2,0m. Güney Ege açıklarında yer yer 2,5 ila 3,0m. dolayında olacak.
Ankara: Parçalı, öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 24
İstanbul: Çok bulutlu, etkili sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (Yağış özellikle öğle saatlerinden itibaren etkisini artıracak) 23
İzmir: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 29
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 23
Erzurum: Çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20
Diyarbakır: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı çok bulutlu 36
Adana: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27
Antalya: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 22
Hatay: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 26
Girne: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı ve çok bulutlu 33
Gökçeada ve Bozcaada: Çok bulutlu ve sağanak, gökgürültülü sağanak yağışlı 25 derece.

Reklam
Reklam