Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile G. Antep, Kilis, Adıyaman çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; yağışlar, İç Anadolu'nun güney ve doğusunda yer yer etkili olacak. Hava sıcaklığı Marmara ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda biraz artacak, diğer yerlerde azalmaya devam edecek. Rüzgar kuzey ve batı, yurdun doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden orta yer yer kuvvetli olarak esecek. Yetkililer etkili yağış uyarısında bulundu. İç Anadolu'nun güney ve doğusunda görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar yer etkili olacağından ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Güney Ege açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Marmara'nın doğusu, Karadeniz ile Akdeniz çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Ege parçalı bulutlu geçecek. Görüş uzaklığı 10 km yağış anında 2 ila 4 km dolayında olacak.
Rüzgar: Doğu Karadeniz ile Batı Akdeniz'de Günbatısı ve Karayel, Doğu Akdeniz'de Günbatısı ve Lodos, Ege ve Batı Karadeniz'de Yıldız ve Karayel, Marmara'da Yıldız ve Poyrazdan 2 ila 4 yer yer 5, Ege'de 3 ila 5 yer yer 6, Güney Ege açıklarında 7 kuvvetinde esecek.

Dalga yüksekliği: 0,5 ila 1,5m. Batı Akdeniz açıklarında 2,0m. Güney Ege açıklarında yer yer 2,5 ila 3,0m. dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıları şöyle;

Ankara: Parçalı çok bulutlu, gökgürültülü sağanak yağışlı 23
İstanbul: Parçalı bulutlu ve hafif sağanak yağışlı 25
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 30
Samsun: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 22
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, gökgürültülü sağanak yağışlı 24
Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 37
Adana: Parçalı çok bulutlu, gökgürültülü sağanak yağışlı 30
Antalya: Parçalı çok bulutlu, gökgürültülü sağanak yağışlı 28
Trabzon: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 23
Hatay: Parçalı çok bulutlu, gökgürültülü sağanak yağışlı 29
Girne: Parçalı bulutlu 30
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı ve az bulutlu 27 derece.

Reklam
Reklam