Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun kuzey, iç ve doğu kesimleri çok bulutlu, orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; yağışlar Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Akdeniz'de yer yer etkili olacak. Hava sıcaklığı yurdun batı kesimlerinde 3-5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar kuzey ve doğu, yurdun doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.
Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Doğu Karadeniz ile Akdeniz çok bulutlu ve sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz parçalı ve az bulutlu geçecek. Görüş uzaklığı 10 km. yağış anında 2 ila 4 km dolayında olacak.

Reklam
Reklam

Rüzgar: Karadeniz ve Batı Akdeniz'de Günbatısı ve Karayel, Marmara'da Yıldız ve Poyraz, Ege'de Yıldız ve Karayel, Doğu Akdeniz'de Günbatısı ve Lodostan 2 ila 4 Karadeniz ve Ege'de yer yer 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği; 0,5 ila 1,5m. Karadeniz ve Ege'de yer yer 2,0m. dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle;

Ankara: Parçalı bulutlu 25
İstanbul: Parçalı bulutlu 29
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 32
Samsun: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 23
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, gökgürültülü sağanak yağışlı 25
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 27
Adana: Parçalı çok bulutlu, gökgürültülü sağanak yağışlı 30
Antalya: Parçalı bulutlu 31
Trabzon: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 24
Hatay: Parçalı çok bulutlu, gökgürültülü sağanak yağışlı 29
Girne: Parçalı bulutlu ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı ve az bulutlu 28 derece.