Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün bütün bölgelerimiz parçalı bulutlu, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu dışında kalan tüm yurt yağışlı geçecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; yağışlar Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında etkili olmak üzere Akdeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Marmara ile yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli don ve buzlanma görülecek. Hava sıcaklığı yurdun kuzey, batı ve iç kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Reklam
Reklam

Etkili yağış, kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don uyarısı: Kuvvetli rüzgar ve etkili yağış ile birlikte, beklenen ani sıcaklık azalması sonucu gece saatlerinde görülecek buzlanma ve don olayının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Çok bulutlu ve kar yağışlı 1
İstanbul: Çok bulutlu, karla karışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı, kar yağışı öğle saatlerinden itibaren Anadolu yakasında etkili olacak karayel kuvvetli olarak esecek 5
İzmir: Parçalı çok bulutlu 6
Samsun: Çok bulutlu etkili karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
Erzurum: Parçalı çok bulutlu, kar yağışlı Lodos kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek -6
Diyarbakır: Çok bulutlu, etkili yağmur ve karla karışık yağmurlu 6
Adana: Parçalı çok bulutlu etkili sağanak yağışlı 13
Antalya: Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 16
Trabzon: Parçalı çok bulutlu yağmurlu 10
Hatay: Parçalı çok bulutlu etkili sağanak yağışlı 14
Girne: Parçalı çok bulutlu sağanak yağışlı 19
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı çok bulutlu 7

Reklam
Reklam