Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Afyon ve Kütahya çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; hava sıcaklığı yurdun kuzeybatısında 8 ila 10 derece azalacak, doğu kesimlerde biraz artacak. Rüzgar yurdun batısında kuzey ve batı, doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden orta yer yer kuvvetlice esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Marmara'nın doğusu ve Karadeniz sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz parçalı ve az bulutlu geçecek. Görüş uzaklığı 10 km yağış anında 3 ila 5 km dolayında olacak.

Rüzgar: Marmara ve Kuzey Ege'de Yıldız ve Poyraz, Batı Karadeniz ve Güney Ege'de Yıldız ve Karayel, Doğu Karadeniz'de Günbatısı ve Karayel, Akdeniz'de Günbatısı ve Lodos 2 ila 4, Marmara ve Güney Ege'de 5, Karadeniz ve Kuzey Ege'de 6 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,5 ila 1,5m. Karadeniz ile Kuzey Ege'de 2,0 ila 2,5m dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle; Ankara: Parçalı bulutlu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 22
İstanbul: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 17
İzmir: Parçalı bulutlu 26
Samsun: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 20
Erzurum: Parçalı bulutlu 23
Diyarbakır: Az bulutlu 31
Adana: Az bulutlu 29
Antalya: Az bulutlu 25
Trabzon: Parçalı bulutlu ve akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı 19
Hatay: Az bulutlu 28
Girne: Az bulutlu 24
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı bulutlu 19 derece.

Reklam
Reklam