Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün, yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Antalya çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde sis görülecek. Hava sıcaklığı tüm yurtta artacak. Rüzgar güney ve batı, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

Hava sıcaklığındaki artışa bağlı olarak kar erimelerinin oluşturacağı olumsuz şartlara karşı, vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.
Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Karadeniz, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Marmara ve Ege sağanak yağışlı, Doğu Akdeniz az bulutlu geçecek. Görüş uzaklığı 10 kilometre yağış anında 2 ila 4 kilometre dolayında olacak.
Rüzgar: Doğu Karadeniz'de Kıble ve Keşişleme, Akdeniz'de Gündoğusu ve Keşişleme diğer denizlerimizde Kıble ve Lodos'tan 2 ila 4 yer yer Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de 6 kuvvetinde esecek.

Reklam
Reklam

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek hava sıcaklıkları da şöyle olacak:
Ankara: Parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 14,
İstanbul: Parçalı bulutlu zamanla sağanak yağışlı 16,
İzmir: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 18,
Samsun: Parçalı bulutlu 18,
Erzurum: Parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli -2,
Diyarbakır: Parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 6,
Adana: Az bulutlu 17,
Antalya: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 17,
Trabzon: Parçalı bulutlu 14,
Hatay: Parçalı bulutlu 17,
Girne: Az bulutlu 17,
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 16 derece.