Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyıları sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyıları sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Hava sıcaklığı; batı kesimlerde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar; güney ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde Hava: Fırtına beklenmiyor. Marmara'nın batısı ile Ege yer yer sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz parçalı bulutlu geçecek. Görüş uzaklığı 10 km. yağış anında 3 ile 5 km. dolayında olacak. Rüzgar; Doğa Karadeniz'in doğusunda günbatısı ve lodos batısında günbatısı ve karayel, batı Karadeniz, Marmara ve Ege'de kıble ve lodos, batı Karadeniz'de kıble ve keşişleme, doğu Akdeniz'de günbatısı ve karayelden 2 ila 4 batı Karadeniz, Marmara'da 5, Ege'de yer yer 6 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,5m. ila 1,5m., Marmara ile batı Karadeniz'de 2,0m. Ege'de yer yer 2,5m. dolayında olacak.
Bazı illerin hava durumu ile günün en yüksek hava sıcaklıkları şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 29,
İstanbul: Parçalı bulutlu, birara sağanak yağışlı 29,
İzmir: Parçalı bulutlu, birara gökgürültülü sağanak yağışlı 31,
Samsun: Parçalı bulutlu 28,
Erzurum: Parçalı bulutlu 26,
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 35,
Adana: Az bulutlu ve açık 32,
Antalya: Parçalı bulutlu 32,
Trabzon: Parçalı bulutlu 26,
Hatay: Az bulutlu ve açık 31,
Girne: Az bulutlu ve açık 30,
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 27 derece.

Reklam
Reklam