Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, sabah saatlerinde Ordu, Tokat, Sivas, Adana ve Hatay çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Trakya sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; yağışlar Doğu Karadeniz'in doğusu ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer etkili olacak. Hava sıcaklığı, yurdun kuzeydoğu kesimlerinde biraz azalacak, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar; Kuzey ve batı, yurdun doğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Orta ve Doğu Karadeniz çok bulutlu ve sağanak yağışlı, Doğu Akdeniz ile Batı Karadeniz parçalı bulutlu, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle;
Ankara: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı bulutlu 30
İstanbul: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren parçalı bulutlu 28
İzmir: Az bulutlu ve açık 33
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu 27
Erzurum: Parçalı, öğle saatlerinden itibaren çok bulutlu ve aralıklı gökgürültülü sağanak yağışlı 24
Diyarbakır: Az bulutlu 36
Adana: Sabah saatlerinde çok bulutlu ve bir ara kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, öğleden sonra parçalı bulutlu 33
Antalya: Az bulutlu ve açık 34
Trabzon: Çok bulutlu, yer yer etkili olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 24
Hatay: Sabah saatlerinde çok bulutlu ve bir ara kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, öğleden sonra parçalı bulutlu 31
Girne: Parçalı bulutlu 30
Gökçeada ve Bozcaada: Az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren parçalı zamanla çok bulutlu 30 derece.

Reklam
Reklam