Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün, yurdun kuzeybatı kesimleri parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz'in batısı yağmurlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 2 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, güney ve batı, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Marmara ve Karadeniz parçalı çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz'in batısı yağmur yer yer sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek. Görüş uzaklığı 10 kilometre, yağış alan denizlerimizde yağış anında 2 ila 4 kilometre dolayında olacak.

Rüzgar: Doğu Karadeniz'de Kıble ve Keşişleme zamanla batısında Karayel, Akdeniz'de Günbatısı ve Lodos, diğer denizlerimizde Kıble ve Lodos zamanla Güney Ege'de Keşişleme 2 ila 4, Batı Akdeniz'de 5, Doğu Karadeniz ve Güney Ege'de 6, Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de yer yer 7 kuvvetinde esecek.
Bazı illerin hava durumu ile günün en yüksek hava sıcaklıkları da şöyle olacak:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 19,
İstanbul: Az bulutlu, öğleden sonra parçalı çok bulutlu ve kısa süreli hafif yağmurlu (Kuvvetli Lodos yer yer etkili olacak) 17,
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 20,
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 20,
Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu 12,
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 23,
Adana: Az bulutlu ve açık 25,
Antalya: Az bulutlu ve açık 19,
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 20,
Hatay: Az bulutlu ve açık 24,
Girne: Az bulutlu ve açık 21,
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı ve az bulutlu (Kuvvetli Lodos yer yer etkili olacak) 17 derece.

Reklam
Reklam