Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Karabük, Kastamonu, Kars ve Ardahan çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı yurdun iç ve doğu kesimlerinde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar güney ve batı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Karadeniz ve Marmara parçalı bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek. Görüş uzaklığı 10 km, yağış anında 2 ila 4 km dolayında olacak.

Rüzgar: Batı Karadeniz ve Marmara'da Gündoğusu ve Poyraz, Doğu Karadeniz'de Gündoğusu ve Keşişleme, Ege'de Günbatısı ve Karayel akşamdan sonra kuzeyinde Kıble ve Keşişleme güneyinde Lodos, Akdeniz'de Günbatısı ve Lodos 2 ila 4 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği: 0,5m. ila 1,5m. dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle; Ankara: Parçalı bulutlu, öğleden sonra çevreleri bir ara sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 33
İstanbul: Parçalı az bulutlu 31
İzmir: Az bulutlu ve açık 33
Samsun: Parçalı bulutlu 28
Erzurum: Parçalı bulutlu 26
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38
Adana: Parçalı bulutlu 33
Antalya: Parçalı bulutlu 29
Trabzon: Parçalı bulutlu 26
Hatay: Az bulutlu 33
Girne: Az bulutlu ve açık 34
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı az bulutlu 30 derece.

Reklam
Reklam