Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun iç ve doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batman ve Siirt çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun güneybatısı ve Adıyaman çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; hava sıcaklığı yurdun güneydoğu kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde biraz artacak. Rüzgar; kuzey ve doğu, yurdun doğu kesimlerinde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz çok bulutlu ve sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek. Görüş uzaklığı 10 km. Orta ve Doğu Karadeniz'de yağış anında 2 ila 4 km. dolayında olacak.

Rüzgar: Doğu Karadeniz ve Akdeniz'de Günbatısı ve Karayel Doğu Karadeniz'in güneyinde Lodos, Güney Ege'de Yıldız ve Karayel, diğer denizlerimizde Yıldız ve Poyrazdan 3 ila 5 Batı Karadeniz, Marmara, Batı Akdeniz'in açıklarında 6, Ege'de yer yer 7 kuvvetinde esecek.
Dalga yüksekliği: 1,0 ila 2,0m. Batı Karadeniz ve Marmara'da 2,5m. Ege'de yer yer 3,0m. dolayında olacak.
Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle;
Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 20
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu (kuvvetli rüzgar yer yer etkili olacak) 21
İzmir: Az bulutlu ve açık (kuvvetli rüzgar yer yer etkili olacak) 27
Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 27
Erzurum: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (sağanak yağış özellikle öğle saatlerinden itibaren etkisini artıracak) 19
Diyarbakır: Çok bulutlu 26
Adana: Parçalı bulutlu 29
Antalya: Az bulutlu 27
Trabzon: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 18
Hatay: Parçalı bulutlu 24
Girne: Az bulutlu ve açık 24
Gökçeada ve Bozcaada: Az bulutlu ve açık (kuvvetli rüzgar yer yer etkili olacak) 22 derece.

Reklam
Reklam