Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun iç ve batı kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz, Kırşehir, Yozgat Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yağışlar Batı Karadeniz, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Eskişehir çevreleri ile Batı Akdeniz kıyılarında etkili olmak üzere, yağmur ve sağanak, yer yer gökgürültülü sağanak şeklinde olacak. Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde biraz artacak. Rüzgar, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve doğu (Poyraz), diğer yerlerde güney ve batı yönlerden (Lodos) hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak esecek. Yurdun batı kesimlerinde etkili yağış bekleniyor.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Zaman zaman Batı Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile zamanla Doğu Akdeniz çok bulutlu ve yağışlı, Orta ve Doğu Karadeniz parçalı bulutlu geçecek. Yağışlar, Batı Akdeniz'de yer yer etkili olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Görüş uzaklığı 10 km, yağış alan denizlerimizde yağış anında 2 ila 4 km dolayında olacak.

Rüzgar: Doğu Karadeniz'de Gündoğusu ve Keşişleme, Akdeniz'de Gündoğusu ve Poyraz, diğer denizlerimizde Yıldız ve Poyraz zamanla Marmara ve Ege'de Karayel, Akdeniz'de Lodos 3 ila 5 yer yer 6 zaman zaman Batı Karadeniz'de 6 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği; 1,0 ila 2,0m. Karadeniz ve Ege'de yer yer 2,5m. Batı Karadeniz'de 3,0m. dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklığı ise şöyle; Ankara : Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 17
İstanbul: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı (Poyraz yer yer kuvvetli esecek) 16
İzmir: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20
Samsun: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 22
Erzurum :Parçalı, zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden sonra kısa üreli sağanak yağışlı 15
Diyarbakır : Parçalı bulutlu, öğleden sonra çok bulutlu 22
Adana : Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 28
Antalya : Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (sağanak yağış kıyı şeridinde yer yer etkili olacak) 21
Trabzon : Parçalı ve az bulutlu 17
Hatay : Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 27
Girne : Parçalı ve çok bulutlu 26
Gökçeada ve Bozcaada: Çok bulutlu ve sabah saatlerinde sağanak yağışlı, öğleden sonra parçalı bulutlu 16 derece.

Reklam
Reklam