Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Bolu ve Kastamonu çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; hava sıcaklığı yurdun kuzeybatı kesimlerinde azalacak, diğer yerlerde biraz artacak. Rüzgar güney ve batı, yurdun doğu kesimlerinde kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, yer yer kuvvetlice esecek. Yetkililer sıcak hava uyarısında bulundu. Yüksek hava sıcaklıkları sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlar ile muhtemel orman yangınlarına karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Marmara ve Kuzey Ege sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek. Görüş uzaklığı 10 kilometre yağış anında 3 ila 5 kilometre dolayında olacak.

Rüzgar: Doğu Karadeniz'de Gündoğusu ve Poyraz, Batı Karadeniz ile Marmara'da Gündoğusu ve Keşişleme, Kuzey Ege'de Kıble ve Keşişleme, Güney Ege'de Kıble ve Lodos, Akdeniz'de Günbatısı ve Lodostan 2 ila 4 kuvvetinde esecek.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 35
İstanbul: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı
İzmir: Parçalı bulutlu
Samsun: Parçalı bulutlu 31
Erzurum: Parçalı bulutlu 30
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40
Adana: Az bulutlu 34
Antalya: Az bulutlu ve açık 36
Trabzon: Parçalı bulutlu 28
Hatay: Az bulutlu 34
Girne: Az bulutlu ve açık 36
Gökçeada ve Bozcaada: Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 28 derece.