Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Yurdun doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler ise az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, yağışlar sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in doğusu ile Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer etkili olacak. Hava sıcaklığı, yurdun doğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde ise biraz artacak. Rüzgar kuzey ve batı, yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde ise yağış anında yer yer kuvvetlice esecek.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde Hava: Güney Ege'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz ise az bulutlu ve açık geçecek.

Görüş uzaklığı: 10 km, Doğu Karadeniz'de yağış anında 2 ila 4 km dolayında olacak.

Rüzgar: Batı Karadeniz'de 'günbatısı ve lodos', Akdeniz'de 'yıldız ve poyraz', öğleden sonra 'karayel', Marmara ve Kuzey Ege'de 'yıldız ve poyraz', Güney Ege'de 'yıldız ve karayel' 3 ila 5, Güney Ege'de 6, ilk saatlerde 7 kuvvetinde esecek.
Dalga yüksekliği: 0.5 ila 1.5 m, Ege'de 2.0 m, Güney Ege'de 3.0 m dolayında olacak.

Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 27
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 30
İzmir: Az bulutlu ve açık 35
Samsun: Sabah saatlerinde çok bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 25
Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, öğleden sonra parçalı bulutlu 17
Diyarbakır: Az bulutlu 34
Adana: Az bulutlu ve açık 33
Antalya: Az bulutlu ve açık 35
Trabzon: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (yağış özellikle doğu kıyılarında yer yer etkili olacak) 22
Hatay: Az bulutlu ve açık 31
Girne: Az bulutlu ve açık 32
Gökçeada ve Bozcaada: Az bulutlu ve açık 28 derece.

Reklam
Reklam