Yurtta hava durumu

İSTANBUL (İHA) - Bugün yurdun kuzeybatı kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar: yurdun kuzey kesimlerinde kuzey ve doğu, diğer yerlerde kuzey ve batı yönlerden orta yer yer kuvvetli olarak esecek. Yetkililer, yüksek hava sıcaklıkları sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlar ile muhtemel orman yangınlarına karşı vatandaşları ve ilgilileri uyardı.

Reklam
Reklam

Denizlerimizde hava: Fırtına beklenmiyor. Marmara ile Batı Karadeniz parçalı bulutlu, Marmara'nın batısı sağanak yağışlı, diğer denizlerimiz az bulutlu ve açık geçecek. Görüş uzaklığı 10 kilometre, yağış anında 2 ila 4 kilometre dolayında olacak.

Rüzgar: Marmara ve Batı Karadeniz'de Yıldız ve Poyraz, Ege'de Yıldız ve Karayel, Akdeniz'de Günbatısı ve Lodos, Doğu Karadeniz'de Gündoğusu ve Poyrazdan 2 ila 4, Ege ve Batı Karadeniz'de 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,5m. ila 1,5m. Yer yer 2,0m. dolayında olacak.
Bazı illerimizde hava durumu ile günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle;
Ankara: Az bulutlu ve açık 35
İstanbul: Parçalı bulutlu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 28
İzmir: Az bulutlu ve açık 33
Samsun : Parçalı az bulutlu 28
Erzurum : Az bulutlu 30
Diyarbakır : Az bulutlu ve açık 40
Adana : Az bulutlu ve açık 34
Antalya : Az bulutlu ve açık 36
Trabzon : Parçalı az bulutlu 26
Hatay : Az bulutlu ve açık 33
Girne : Az bulutlu ve açık 35
Gökçeada ve Bozcaada : Parçalı bulutlu ve sağanak yağışlı 27 derece.

Reklam
Reklam