Yurtta hava tahmini

İSTANBUL (İHA) - Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Marmara'nın batısı ile kıyı Ege'de hafif sağanak yağışla yurdun iç ve doğu kesimlerinde sabah saatlerinde sisle birlikte don olayı bekleniyor. Lodosun batı bölgelerde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Marmara Bölgesi'nin parçalı bulutlu, batısının hafif sağanak yağışlı geçmesi, rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Ege Bölgesi'nin parçalı bulutlu, kıyı Ege'nin hafif sağanak yağışlı geçeceği, rüzgarın güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Akdeniz Bölgesi'nin az bulutlu geçmesi bekleniyor. İç Anadolu Bölgesi'nin parçalı ve az bulutlu geçeceği, sabah saatlerinde sisle birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği belirtiliyor. Batı Karadeniz Bölgesi'nin parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin sabah saatlerinde sisli geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin parçalı bulutlu, iç kesimlerinin sabah saatlerinde sisli geçmesi bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin parçalı bulutlu geçeceği, sabah saatlerinde sisle birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede olmak üzere tüm yurtta artacağı, rüzgarın güney ve batı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, batı bölgelerde kuvvetli, Marmara'da kısa süreli fırtına seklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerin hava durumu ile günün en yüksek hava sıcaklıklarının şöyle olması bekleniyor: İstanbul: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgarın lodostan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek 13,
İzmir: Parçalı ve hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar güney yönlerden kuvvetli olarak esecek 15,
Adana: Az bulutlu 16,
Antalya: Az bulutlu 16,
Ankara: Parçalı az bulutlu, sabah saatlerinde sisli 9,
Samsun: Parçalı bulutlu 15,
Trabzon: Parçalı bulutlu 11,
Erzurum: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sisli -1,
Diyarbakır: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde hafif sisli 12.