Yurtta hava tahmini

İSTANBUL (İHA) - Tahminlere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde görülmeye devam edecek olan yağışlar, Doğu Anadolu'nun güneydoğusuyla Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzeybatı bölgelerimizde biraz artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Bu sabah yapılan ölçümlere göre bazı illerimizde gecenin en düşük hava sıcaklıkları; Ankara -9, İstanbul, Samsun ve Gökceada 0, Erzurum -7, Adana, Trabzon ve Diyarbakır 3, Antalya ve Hatay 4, Bozcaada 2 derece. Rüzgar, kuzey ve kuzeybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneydoğu, yarın zamanla yurdun kuzeybatı kesimlerinde güneybatı, güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Karadeniz kıyılarıyla Batı Akdeniz'de kuvvetlice esecek.

Reklam
Reklam

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:
Ankara: Parçalı az bulutlu (Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek) -1
İstanbul: Parçalı bulutlu (Sabah saatlerinde yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile il genelinde sis görülecek) 6
İzmir: Az bulutlu 8
Adana: Parçalı ve çok bulutlu 12
Antalya: Parçalı ve az bulutlu (Rüzgar, bugün il genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek) 12
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6
Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı (İl genelinde buzlanma ve don olayı görülecek) -3
Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu (Sabah saatlerinde yüksek kesimlerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek)