Yurtta hava tahmini

İSTANBUL (İHA) - Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğleden sonra Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Edirne, Kırklareli, Eskişehir ile Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinin kısa süreli gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde biraz azalacak, iç kesimlerde değişmeyecek, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyılarıyla doğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yurdun kuzeybatı kesimleriyle yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Reklam
Reklam

Ankara: Genellikle parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra Beypazarı ve Kızılcahamam başta olmak üzere, kuzey ve batı çevreleri kısa süreli gökgürültülü sağanak yağışlı 31
İstanbul: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra batısı parçalı bulutlu 29
İzmir: Az bulutlu ve açık (rüzgar kuzeybatıdan kuvvetlice esecek) 34
Adana: Az bulutlu ve açık 33
Antalya: Az bulutlu ve açık 36
Samsun: Az bulutlu ve açık 27
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 26
Erzurum: Parçalı bulutlu, öğleden sonra kısa süreli gökgürültülü sağanak yağışlı 29
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40