Yurtta Kalan Çocuklar Yüzlerce Fidanı Toprakla Buluşturdu

Eskişehir'de İl Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı yurt ve yuvalarda kalan çocuklar Hatıra Ormanı'na fidan dikip...

Eskişehir'de İl Çocuk Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı yurt ve yuvalarda kalan çocuklar Hatıra Ormanı'na fidan dikip piknik yaptılar.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan çocuklara her ilde Hatıra Ormanı yaptırılması ve bu suretle farkındalık oluşturulması amacıyla "14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan" Projesi başlattı. Proje kapsamında Eskişehir-Ankara karayolunun 53. kilometresinde Hatıra Ormanı oluşturuldu. Hatıra Ormanı'nda yapılan fidan dikimi etkinliğine yurt ve yuvalarda kalan çocukların yanısıra Vali Yardımcısı Ali Çetin ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Basri Canbaz, Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü çalışanları katıldı. Ağaç dikimi öncesi İl Müdürü Hasan Basri Canbaz yaptığı konuşmasında; ormanın, dolayısıyla doğanın insanla buluşmasının bir örneğini yaşadıklarını belirterek, doğa ve ağaç sevgisinin çocuklara aşılandığını, farkındalık oluşturulmaya çalışıldığına değindi. Ayrıca Canbaz, ormanın faydaları üzerine çocuklara bilgiler verdi.

Reklam
Reklam

Konuşma sonrasında çocuklar ve yetkiler tarafından ağaç dikimi yapıldı. Çocuklar kendi adlarına künye oluşturulan ağaç fidanlarını toprakla buluşturdular.

Etkinlik, yapılan pikniğin ardından sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: