Yurtta Kalan Çocuklara Spor Desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında, bakım altındaki çocuk ve...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında, bakım altındaki çocuk ve engellilerin gençlik ve spor faaliyetlerinden yararlandırılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç burada yaptığı konuşmada, “Bugün imzalayacağımız protokol ile Fatma Hanım’ın çocuklarını, bizim bakanlığımızın imkanları ile Türkiye’nin milli sporcuları arasına daha fazla nasıl katabileceğimizin yol haritasını ortaya koymuş olacağız.” dedi.

Protokolün, dezavantajlı gruplar olarak adlandırılan diğer alanları da kapsayacağını dile getiren Kılıç, “Sadece yurtlardaki çocuklarımızın milli sporcular olması değil, sokaktaki çocuklarımızın, aile düzeni olmayan çocuklarımızın ve benzer tüm grupların, engelli çocuklar dahil olmak üzere hem hayatlarını hem sporcu kimliklerini hem de geleceğe hazırlanma potansiyelini iki bakanlık birlikte dizayn etmiş olacağız.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kılıç, yurtlarda kalan tüm çocukların Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sportif imkanlarından istifade etmesinin yasal zemininin oluşturulduğunu aktardı. Türkiye’den 2008 yılında Pekin Olimpiyatları’na, engelli sporcu branşlarından katılan toplam sporcu sayısının 16 olduğunu hatırlatan Kılıç, “Aradan geçen 4 yılın ardından Londra Olimpiyatları'na katılacak sporcu sayımız bu branşta şu an itibariyle 72’ye ulaşmış durumda. Yani emek verdiğimizde, imkanları seferber ettiğimizde neler olabileceğini rakamlar ortaya koyuyor.” ifadesini kullandı.

Şu an itibariyle olimpiyat oyunlarına katlıma hakkı kazanan sporcu sayısının 86 olduğunu söyleyen Kılıç, “Bu sporcumuzun 44 tanesi bayan. Tarihimizde ilk defa bayan sporcular erkek sporcuları geçti.” dedi. Kılıç, “Erkekleri uyarıyorum, bizi geçtiler dikkatli olun.” diye de espri yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise “Spor alanında tüm Türkiye’nin koyduğu bir vizyona çok önemli bir vizyon ilave ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: