Yurtta Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkiledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi, yaşamı olumsuz etkiledi.

Bölgede etkisini sürdüren tipi ve kar yağışı nedeniyle Kars'ta 100, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 25 olmak üzere toplam 125 köy yolu ulaşıma kapandı.

Söz konusu köylerin yolunun yeniden ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi Müdürlüğü ekiplerince karla mücadele çalışması yapılıyor.

Erzurum'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle dün ulaşıma kapanan Erzurum-Çat-Konaklı Kayak Merkezi karayolu da Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucu yeniden ulaşıma açıldı.

Reklam
Reklam

Bu arada, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi.

Karla mücadele ekiplerinin vardiyalı bir şekilde çalışmaları yürüttüğünü vurgulayan Tekinarslan, "İl Özel İdaresi ekipleri kapalı olan köy yollarının açılması için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede bütün köy yollarımız ulaşıma açılacaktır" dedi.

Ağrı'da kışla ilgili bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Tekinarslan, "Kış, Ağrı'ya ayrı bir güzellik katmıştır. Ufak tefek yol kapanmaları da olacak. Onları da açmak biz yöneticilerin vazifesidir" diye konuştu.

Muhabir: Ekip / Sagip Sezginer / Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: